Proiecte ColectivA

Close

Despre noi

Colectiv A este un ONG cultural membru fondator al spațiului de artă contemporană Fabrica de Pensule din Cluj.

Colectiv A are ca principal obiectiv realizarea festivalul internațional de artele spectacolului și imagine video, Temps d’images și proiectul comunitar de La Terenuri - Spațiu Comun în Mănăștur. Colectiv A își propune să participe la dezvoltarea scenei culturale locale prin laboratoare de cercetare, workshop-uri de dans contemporan, producții de spectacole interdisciplinare, rezidențe artistice, proiecte culturale participative etc.

Colectiv A are sediul în Fabrica de Pensule și participă în mod activ la dinamica și dezvoltarea acestui spațiu prin proiectele pe care le propune. 

Echipa

Miki Braniște

Este manager cultural, președintă a Asociației ColectivA și directoare a Festivalului Temps d’Images. Este interesată de artă ca factor de dezvoltare al comunității în care activează. Preocupată de transformările economice și social-politice care traversează societatea globală, se implică în proiecte culturale alături de artiști inspirați de imaginea timpului nostru.

Lala Panait

E
ste antropolog urban şi manager cultural. În ultimii ani este interesată de descoperirea şi promovarea de noi forme artistice de exprimare, forme care au impact la nivel social şi politic. Crede în cultivarea proiectelor participativ-comunitare ca sursă de optimism în România.Trăim într-o ţară în care mediul artistic nu mai poate fi pasiv… deloc!

Simina Corlat

Este specializată în Comunicare, PR, Teatrologie și management de proiect, finalizându-și studiile la Universitatea Babeș-Bolyai în 2012. Este interesată de proiectele culturale care tratează cât mai direct subiecte care țin de realitatea social-politică din România, dar și din lume. Din 2011 este colaborator permanent al Asociației Colectiv A din Cluj, făcând parte din echipa de proiect a Festivalului Internațional Temps D`Images Cluj. În prezent este asistent manager la centrul de artă contemporană Fabrica de Pensule din Cluj.

Ani Mărincean

Este cea care îşi petrece cel mai mult timp cu voluntarii. An de an îşi propune să ajungă cât mai aproape de auto-organizare şi cât mai departe de leadership în ceea ce priveşte munca de voluntariat, stând cot la cot cu ei şi lăsându-le cât mai mult spaţiu de iniţiativă. Totodată, consideră că este necesar ca voluntarul şi voluntara să nu lucreze doar în spatele scenei, ci mai degrabă să fie în strânsă legătură cu temele spectacolelor, prezentărilor şi dezbaterilor propuse. Astfel experienţa Temps D'Images nu rămâne doar imagini pentru voluntari, ci ajunge să fie şi timpul în care aceştia înţeleg, dezbat şi critică imaginea. Cât de mult sau de puţin îi iese acest plan rămâne de văzut, în momentele cruciale şi tensionate ale organizării festivalului. 

Loading...
Loading...