Proiecte ColectivA

Close

La Terenuri - Spațiu Comun în Mănăștur

La Terenuri - Spațiu Comun în Mănăștur este proiectul comunitar iniţiat de asociaţia noastră în 2012 şi continuat şi în anii urmatori. Acesta vizează zona verde şi spaţiul public din Zona La terenuri din cartierul Mănăştur. Până acum am organizat aici deja două ediții din Zilele Clujului La Terenuri, ateliere pentru tineri şi studenţi, concerte, spectacole, dezbateri de cartier, toate menite să coaguleze mai bine comunitatea din zonă şi să creeze, să consolideze şi să genereze premise pentru cetăţenia activă şi apariţia de noi actori culturali locali în cartier şi în oraşul Cluj.

Am continuat demersul pentru responsabilizarea tinerilor pentru îngrijirea şi menţinerea acestui spaţiu comunitar. De asemenea, impactul pe termen mediu în această comunitate este consolidarea de reţele locale care să poată iniţia noi proiecte de dezvoltare comunitară şi de tineret. Pe termen lung, suntem deja martorii dezvoltării unor cetăţeni tineri responsabili şi activi. În urma activităţilor desfăşurate, rezultatele concrete ale anului 2014 sunt: instituirea de reţele şi platforme de tineret activ în cartier care încep să dea naştere la noi iniţiative de regenerare urbană inovativă. Cel mai important eveniment al anului este Zilele Mănăşturului în cadrul Zilelor Clujului, unde programul a fost gândit cu şi pentru locuitorii din zonă şi din cartier. Calendarul a cuprins evenimente care au răspuns componentei de responsabilitare, atât socială cât şi faţă de mediu. Cea socială este relevantă vieţii şi mediului de cartier, insistând asupra componentei comunitare şi lucrului împreună în spaţii comune şi în beneficiul membrilor săi.

Componenta de mediu se referă la informarea şi prezervarea asupra zonei verzi unde se desfăşoară activităţile.
Beneficiarii au fost în număr mai mare decât ne aşteptam, fiind cuprinşi cu vârste între 5-80 de ani, cu un număr aproximativ de 6600 - 7000 de persoane. Categoriile lor au variat, în funcţie de evenimentul organizat, cuprinzând grupuri de tineri, clase de elevi, părinţi, bunici, comunităţile din cartier, comunitatea de experţi (profesori, arhitecţi, peisagişti, artişti, sociologi), studenţii şi publicul larg.

Evenimente viitoare >> Zilele Mănășturului, mai multe informatii aici!
Loading...
Loading...